pottenbakken - Italië - Toscane - Certaldo | Atelierbreda

U bent hier

pottenbakken - Italië - Toscane - Certaldo

Cursus Pottenbakken in Italië - Voorjaar 2020

 

Zondag 19 april - Zaterdag 25 april 2020

Voorjaar 2020, vanaf dat moment wordt het creatieve vakantiejaar 2020 van Atelierbreda geopend met een cursus pottenbakken in de omgeving van het dorp Certaldo, Italië.

Zowel Beginners als gevorderden zijn van harte welkom! De groepsgrootte in deze cursus is maximaal 8 deelnemers de aanwijzingen zijn in het Nederlands.

Dit dorp ligt in het prachtige Toscaanse heuvellandschap, 50 km ten zuid-westen van Florence en ongeveer 40 km ten noord-westen van Siena. Tijdens deze vakantie heb je de mogelijkheid om na het cursusprogramma, 's middags een bezoek te brengen aan deze inspirerende omgevingsdorpen en -steden, zoals bijvoorbeeld San Gimignano, Colle di Val d'Elsa, Florence en Siena.

Op ongeveer 10 minuten loopafstand van onze werkplek bij La Meridiana, verblijf je tijdens de cursus in een appartement in een gerestaureerd Toscaans landhuis. De appartementen zijn voorzien van een gedeelde keuken en badkamer.

Op zondag is er na aankomst een ontvangstdiner. Maandag gaat de cursus van start na een gezamenlijk ontbijt. Iedere middag wordt er een uitgebreide lunch geserveerd en vrijdagavond sluiten we de cursus af met een diner. Dinsdag tot en met zaterdag kan je je ontbijt en avondeten naar eigen behoefte verzorgen. Naast de gezamenlijke diners en de lunch staat de koffie en thee altijd voor u klaar!

 

De cursus

Keramist Patrick Horward is de vakdocent. Deze cursus pottenbakken, in een typische Toscaanse omgeving, wordt geheel in het Nederlands gegeven. Alle cursisten werken aan een eigen draaischijf. De klei waarmee gewerkt wordt is een fijne chamotte klei. Tijdens deze cursus zal Patrick voor de gevorderde draaier een speciaal programma geven met veel uitdaging. Je kan, vanwege de hoge concentratie aan werkmomenten, grote ontwikkelingen maken. Voor de beginner is een zeer uitgebreid basisprogramma ontwikkeld. In het cursusprogramma is ook de mogelijkheid tot het volgen van een theoretisch moment over het glazuren van keramiek, dit instructiemoment wordt je vrijblijvend aangeboden door de pottenbakkers van la Meridiana. Tijdens de cursus is er veel aandacht voor compositie, creativiteit en techniek! De gedraaide werkstukken worden op vrijdag besproken. De geselecteerde werkstukken worden biscuitgebakken en vervolgens naar Atelierbreda in Nederland gebracht, zodat je de werkstukken eventueel nog verder kunt bewerken of alleen ophalen in Breda.

 

De kosten

Als je de reis boeken wilt, stuur je een e-mail met je naam en mobiele telefoonnummer. Je kan ook het inschrijfformulier op deze pagina gebruiken.

Je ontvangt eerst een bevestiging van inschrijving en plaatsing. Vervolgens gaat de betaling per bankoverschrijving.

 

Vragen?

Mocht je vragen hebben, over bijvoorbeeld de bereikbaarheid,  laat het ons gerust weten!

Wij zijn bereikbaar via telefoon e-mail of spreek Arjen aan tijdens een ontmoeting bij Atelierbreda.

 

La Meridiana
Loc. Bagnano 135
50052 Certaldo FI
Italië
pottenbakken - Italië - Toscane - Certaldo
start: zondag 19 april, 2020
hele week: van 9:00 tot 13:00 uur.

1 week: €  1.150,00